Published On: lun, iun. 1st, 2015

Acțiune dedicată copiilor tătari

20150531_145854Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat duminică, 31 mai, o amplă acțiune dedicată copiilor tătari care frecventează cursurile Școlii Comunitare din cadrul UDTTMR. Acțiunea a fost organizată cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Au participat aproape 600 de copii, de la filialele Constanța, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Ovidiu, Valea Dacilor, Murfatlar, Castelu, Valu lui Traian, Tuzla, Techirghiol, Agigea, Mangalia, Cobadin, Amzacea, Topraisar și Tulcea, care au vizitat Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța: Delfinariu, Microrezervația și Păsările exotice, Acvariu.
Cei aproape 600 de copii au vizitat apoi sediul central al UDTTMR, unde au avut parte de numeroase alte surprize.
Cu doar o zi înainte, mai exact sâmbătă, 30 mai, 20 de copii de la filialele UDTTMR Tuzla și Mangalia au participat la acțiunea intitulată „Dăruiește zâmbete”, organizată de Asociația „United Hands Romania” în parteneriat cu Filiala de Cruce Roșie Constanța și Subfiliala de Cruce Roșie Năvodari, alături de militarii americani de la Black Sea Rotational Force de la Mihail Kogălniceanu, acțiune organizată, de asemenea, cu prilejul zilei de 1 Iunie. Evenimentul a avut loc la Eforie Nord, a început dimineața pe plajă, cu o serie de jocuri, după care copiii au mers la Complex Hotelier Club Dunărea, acolo unde cei mici au asistat la un show culinar. Nu au lipsit nici surprizele, numeroși artiști susținând recitaluri special pentru sărbătoriți.
„Copiii tătari au avantajul de a fi sărbătoriți de două ori: pe 23 aprilie, în întreaga lume turcică este marcată Ziua Copilului, instituită de primul președinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk, iar la data de 1 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Copilului. UDTTMR își dorește ca toți copiii tătari să își respecte propria identitate, să și-o păstreze și mai ales să și-o însușească, dar, în același timp, să fie integrați pe deplin în societatea românească și cea europeană. Copiii de astăzi sunt viitorul comunității noastre, astfel că suntem datori să investim în ei și timp, și bani, și energie pentru a contura contextul necesar păstrării și promovării etniei noastre mulți ani de acum înainte. La mulți ani, copii! Qayırlı yașlar, ballar!”, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>