Published On: vin, mai 29th, 2015

Activități dedicate copiilor, organizate de polițiștii constănțeni

Picture 5901 iunie – „Ziua Internaţională a Copilului” este o zi importantă în viaţa fiecărui copil, motiv pentru care poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au organizat mai multe activităţi dedicate acestora.
Astfel, la data de 26 mai, poliţiştii rutieri alături de poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Palatul Copiilor Constanţa au organizat faza judeţeană a concursului „Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă”, etapă care a avut loc la Palatul Copiilor din municipiul Constanţa.
De asemenea, la data de 27 mai, la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din municipiul Constanţa, poliţiştii au desfăşurat o activitate cu caracter informativ–preventiv în cadrul Campaniei Naţionale „Nu trece dincolo! Alege Viaţa!”. În cadrul activităţii a fost promovată meseria de poliţist, conform Campaniei “Şi tu poţi deveni poliţist!”.
La data de 29 mai, poliţiştii s-au deplasat la Şcoala Gimnazială „Marin Sorescu” din municipiul Constanţa, unde le-au oferit elevilor pliante cu mesaje preventive şi au organizat un curs de legislaţie rutieră pentru copii, în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi informării acestora asupra modului de deplasare pe drumul public.
Activităţile derulate de poliţişti au avut drept scop dezvoltarea abilităţilor de protecţie personală în rândul copiilor şi cadrelor didactice în vederea reducerii riscului de a fi implicaţi în evenimente rutiere.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>