Published On: lun, iun. 30th, 2014

Blaga, despre declarația lui Iohannis privind numele partidului: Trebuie să ținem cont de emoția unui Congres

vasile blagaPreședintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că numele partidului ce va rezulta din fuziunea PNL-PDL este ultimul lucru „foarte important de limpezit”, precizând că afirmația recentă a lui Klaus Iohannis pe această temă este una ce ține de „emoția unui congres”.

„Trebuie să ținem cont de emoția unui Congres. Am declarat, nu am dat de înțeles, că numele partidului poate fi PNL, PDL sau un alt nume. Eu declar lucrurile acestea de o lună de zile. Este ultimul lucru foarte important pe care îl vom limpezi. Până atunci, sunt lucruri mult mai importante de făcut. Eu cred, pe de altă parte, că explicațiile domnului Iohannis sunt suficiente”, a susținut Blaga înainte de ședința Biroului Permanent Național (BPN).

Președintele PDL a mai precizat că nu a dat niciun mandat nimănui să discute „lucrurile acestea” (n.r. numele viitorului partid), pentru că nu putea să facă acest lucru.

„Nu puteam să-l dau nici măcar Consiliului Național de Coordonare — el poate da doar mandat de fuziuni. Poate doar Convenția Națională și bineînțeles că o vom convoca la momentul potrivit”, a spus Vasile Blaga.

El a adăugat că PDL este mai decis ca oricând să participe cu „bună credință” la realizarea acestui proiect important pentru România, crearea unui mare partid de centru-dreapta.

„Lucrul acesta a rezultat și astăzi, din discuțiile pe care le-au avut colegii mei în Comisia paritară și pe care le vom avea și mâine, pentru că va trebui să ajungem la un calendar ferm față de tot ceea ce trebuie să facem pe acest parcurs”, a spus Blaga.

În context, el a menționat că scopul acestui proiect nu este numai de a crea „alternativa”, ci de a crea un program pentru români.

„Să le arătăm ce dorim să facem pentru a-i atrage de partea noastră. Nu gândim numai alegerile prezidențiale, gândim și alegerile generale. De aceea facem acest mare partid de centru-dreapta. Va trebui să avem un program al președintelui, un program pentru țară al viitorului partid, pentru că diferă responsabilitățile constituționale ale președintelui de cele ale Guvernului. Va trebui să avem, organizatoric, un statut al partidului, chiar cu elemente care țin de perioada tranzitorie, care va putea dura ani de zile, un an de zile cel puțin, în care vom avea conduceri bicefale la nivelul organizațiilor județene și trebuie să ținem cont de toate lucrurile acestea. Și colegii liberali bineînțeles că sunt și ei de acord cu asta”, a explicat liderul democrat-liberal.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>