Published On: mar, mai 27th, 2014

Blaga: PDL va purta miercuri o primă discuție cu PNL pentru unificarea dreptei

vasile blagaO delegație a conducerii PDL va avea miercuri, la ora 17,00, la Palatul Parlamentului, o primă întâlnire cu conducerea PNL, obiectivul discuțiilor pe termen scurt fiind acela al unei alianțe politice dacă este posibil, a anunțat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, marți la finalul unei reuniuni informale a conducerii partidului.

Blaga a precizat că tot miercuri va avea loc Biroul Permanent Național al PDL, iar lunea viitoare se va întruni Colegiul Director unde vor fi prezenți președinții de organizații.

„Am evaluat situația politică la zi, analizele despre rezultatul alegerilor o să-l discutăm desigur în forurile de care v-am spus și, desigur, posibilitățile de coagulare a dreptei pe care noi nu le-am exclus niciodată. Dimpotrivă, vorbim de luni și luni de zile despre asta. Și avem și o calitate: nu am contribuit niciodată la disiparea forțelor de dreapta. De aceea, am ajuns la concluzia că trebuie să avem discuții cu PNL, PNL și PDL fiind principalele forțe de dreapta din România”, a explicat Vasile Blaga.

Președintele PDL a precizat că, alături de el, la întâlnirea cu liberalii se vor afla secretarul general al partidului Gheorghe Flutur, prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu și vicepreședinții Mircea Hava, Gheorghe Falcă și George Scripcaru.

„Noi am mai negociat cu PNL, chiar eram eu desemnat din partea noastră, și domnul Flutur din partea cealaltă, coordonatori din partea partidelor, nu șefi. Niciodată când pornești de la un nume nu ajungi la vreo concluzie. Și știu asta și colegii liberali. Hai să discutăm, deocamdată, să vedem cum reprezentăm o puternică Opoziție la acest mamut PSD și în cele din urmă vom ajunge, desigur, și la nominalizări”, a declarat Blaga, întrebat dacă PDL este dipus să accepte o eventuală condiție a PNL privind susținerea lui Crin Antonescu în calitate de unic candidat la prezidențiale al dreptei.

Întrebat dacă în proiectul antiPSD va fi invitat și PMP, liderul democrat-liberalilor a spus că întâi trebuie să aibă loc discuțiile între principalele partide de centru-dreapta. „Să discutăm prima dată între principalele formațiuni politice de centru-dreapta, PDL și PNL, și cei care vor dori să vină lângă noi, sigur…”, a declarat Blaga. În opinia sa, și Forța Civică va dori să participe la un astfel de proiect.

„De mai multe luni spun că va fi nevoie pe termen mediu sau lung de un singur partid mare de centru-dreapta care să se opună…”, a completat Blaga, adăugând însă că lucrurile sunt foarte complicate când discuți de structura a două partide foarte puternice.

Spunându-i-se că este visul președintelui Traian Băsescu un partid mare de centru-dreapta, liderul PDL a punctat: „E visul meu, dacă este și al dânsului nu mă întristez, dar lucrurile trebuie făcute așa cum trebuie”.

„Deocamdată, este bine să ajungem la o alianță, dacă se poate politică, pentru că vom discuta întregul ciclu electoral. Nu ne mărginim la alegerile prezidențiale, avem alegeri generale în 2016 și partidele trebuie să ajungă la astfel de discuții serioase, cinstite, între ele”, a spus Blaga.

Despre afirmația făcută de Elena Udrea potrivit căreia nu vede o alianță a dreptei în vedere alegerilor prezidențiale din cauza orgoliiilor și frustrărilor liderilor partidelor de centru-dreapta, Blaga a spus: „Poate o fi frustrată, nu știu”.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>