Published On: mar, nov. 11th, 2014

Blues american cu Clay Windham in Club Doors

texas bluesDoors Club pregăteşte o seară excepţională pentru iubitorii de blues, sâmbătă, 15 noiembrie, alături de maeştri ai genului, Corneliu și Roxana Stroe, acompaniați de cunoscutul basist constănțean, Tibi Duțu, avându-l ca invitat special pe bluessman-ul american Clay Windham.

Corneliu Stroe este un baterist și percuțonist emblematic al jazz -ului din România, precum și un important promotor al acestui gen din tară. In 1986 a fost membru fondator împreună cu Weinberger, Tavitian, Rotaru a primei formații de blues din România – The Transilvanian Blues Community. La fiecare concert, percuţia, care l-a făcut celebru de-a lungul anilor, stârneşte ropote de aplauze şi admiraţia celor prezenţi.

Roxana Stroe cântă la chitară de la vârsta de 13 ani. Este singura chitaristă de blues din ţară, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Direcţia 5, Nightlosers, Alex Man.

Clay Windham s-a născut în sud-estul statului Texas, iar la începutul carierei sale, în 1980, s-a mutat în orașul Austin. A fost basist în formațiile Paul Orta & Kingpins și The Solid Senders, cântând în deschidere la nume importante ca Junior Walker, The Legendary Blues Band, Stevie Ray Vaughan si The Fabulous Thunderbirds (formația fratelui lui Stevie Ray Vaughan, Jimmy Vaughan). Mai târziu a început să cânte la chitară, devenind vocalist și bandleader în Austin, până la mijlocul anilor ’90 când s-a mutat la New Orleans. Acolo, Clay a colaborat cu diverși artiști și legende locale, incluzând membri formatiilor Fats Domino si Dr. John. A cântat și a înregistrat cu numeroși artiști americani de blues și jazz, ca și colaborator și bandleader, incluzându-i pe , Gene Taylor, Lazy Lester, The New Orleans Jazz Vipers, Dean Bowman și mulți alții. În anul 2003, Clay s-a mutat în Europa, unde a colaborat cu diverși artiști sârbi și bulgari ca și muzician sau producător, iar acum își petrece majoritatea timpului în România.

Evenimentul este programat sâmbătă, 15 noiembrie, de la ora 19:00. Biletele pentru concert pot fi achiziționate de la sediul clubului Doors, la prețul unic de 30 de lei. Acestea nu includ loc la masă. Rezervările se fac telefonic la 0763 66 16 22.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>