Published On: Dum, iun. 29th, 2014

Boc: PDL are un blazon de apărat; cred că nu ar trebui ștearsă cu buretele istoria partidului

pdlFostul președinte al Partidului Democrat Liberal Emil Boc a declarat sâmbătă că nu ar renunța la numele formațiunii, în cazul alianței cu PNL, deoarece PDL are un blazon de apărat.

”Nu fac parte din nicio structură de conducere a partidului, cu alte cuvinte părerea mea nu contează. Punctul meu de vedere este și rămâne că PDL are un blazon de apărat, a dat de două ori președintele României, a dat vreo trei primari generali ai Capitalei, a avut Guvern și din acest punct de vedere cred că nu ar trebui ștearsă cu buretele istoria Partidului Democrat Liberal. O soluție de comasare, nu prin absorbție, ci de comasare cu un nume nou ar fi soluția rezonabilă pentru ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, strict personal, viziunea PDL”, a spus Emil Boc.

El a adăugat însă că decizia și responsabilitatea unei asemenea decizii revin conducerii partidului.

Primarul Emil Boc a participat sâmbătă la ceremonia de aniversare a 20 de ani de la înființarea SMURD Cluj.

Emil Boc a fost timp de șapte ani președintele PDL.

Președintele Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, a anunțat sâmbătă că PDL a acceptat ca partidul care va apărea în urma fuziunii dintre cele două formațiuni să se numească PNL, iar Congresul a aprobat fuziunea acestora.

„Eu, personal, sunt pentru fuziune. Sunt în poziția să vă confirm că PDL acceptă ca noua formațiune să se numească PNL”, a spus Iohannis, la Congresul partidului.

Delegații Congresului au votat cu majoritate de voturi fuziunea PNL cu PDL. Au fost 6 voturi împotrivă și 4 abțineri.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>