Published On: mar, feb. 10th, 2015

Căpățână: 17 copii au murit la Pediatrie din peste 8500 de internări

dan capatanaDirectorul Spitalului Județean Constanța, Dan Căpățână, a declarat de la începutul anului trecut și până în prezent au fost internați în Secția de Pediatrie 8569 de copii, iar dintre aceștia 17 au murit din diverse cauze, transmite Infostar.
El a declarat marți, 10 februarie, că rata mortalității este una minimă în conformitate cu prevederile unui ordin de ministru. “Anul trecut au fost 7485 de internări pe Pediatrie și au fost decedați 15 copii, deci rata mortalității este de 0,20 la sută. Există un ordin de ministru care clasifică spitalele și în funcție de rata mortalității infantile. Acel ordin de ministru prevede ca rata minimă a mortalității într-un spital ca Spitalul Județean Constanța să fie de 0,5 la sută. Suntem la 0,20 la sută, suntem la jumătate din cât prevede ordinul de ministru. De la începutul anului și până ieri au fost 1084 de internări și 2 decese, rata mortalității este de 0,18 la sută”, a afirmat Căpățână.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>