Published On: vin, mai 31st, 2013

Comunicat de presa A.S.F.C.F – 31.05.2013

Comunicat de presa A.S.F.C.F.
31.05.2013

Asociaţia Suporterilor F.C. Farul Constanţa doreşte să-şi exprime dezamăgirea profundă cu privire la tratamentul la care au fost supuşi ieri seară suporterii echipei Farul Constanţa, fie ei membri ai ASFCF sau simpli spectatori. Este a doua partidă consecutivă jucată de către F.C. Viitorul pe Stadionul “Farul”, în care forţele de ordine au acţionat abuziv asupra suporterilor farişti. Astfel, aceştia au fost evacuaţi – cu toate că aveau asupra lor bilete sau invitaţii la meci, doar pe motivul că erau cunoscuţi ca susţinători ai Farului, iar spectatorilor care purtau însemne ale Farului (tricouri, eşarfe) li s-a refuzat accesul.
Ne-am fi aşteptat mai mult de la reprezentanţii clubului organizator şi de la angajaţii firmei de pază, mai ales că Viitorul este doar chiriaş pe stadionul din Strada Primăverii nr. 2. Se pare că libertatea de exprimare, asociere şi mişcare se termină acolo unde începe zidul uman format din angajaţii firmei “Pambu”. Suntem siguri că aceştia nu au acţionat din proprie iniţiativă, ci au primit directive precise cu privire la ce conduită să adopte la adresa suporterilor farişti.
Menţionăm că la niciuna dintre partidele jucate de Viitorul la care au luat parte şi suporterii F.C. Farul nu s-au înregistrat niciun fel de incidente, lucru uşor de demonstrat, meciurile fiind televizate. (adversarele Viitorului fiind CSMS Iaşi, Petrolul, Dinamo, CFR Cluj şi Bistriţa).
Ne bucurăm că odată cu încheierea acestui meci protocolul de închiriere a Stadionului “Farul” devine nul de drept.
În Constanţa doar FARUL contează!

A.S.F.C.F.

About the Author