Published On: lun, dec. 7th, 2015

Concert extraordinar al violonistului Arman Mourzagaliyev, oferit de KMG International

DSC_5635Violonistul kazah Arman Mourzagaliyev împreună cu Orchestra Fundației Principesa Margareta, au susţinut un concert extraordinar sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, sâmbătă, 5 decembrie, la Ateneul Român.

Concertul a fost organizat de KMG International, în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României și Ambasada Republicii Kazahstan la București, în cadrul inițiativei companiei de a suține atât tinerele talente de pe scena culturală din România, cît și schimbul de valori culturale dintre România și Kazakhstan.

„Cultura are o importanță deosebită pentru că leagă oamenii și consolidează relațiile între popoare. Este misiunea noastră să promovăm în mod egal valorile autentice ale Kazahstanului și României și să creăm oportunități pentru schimburile culturale, așa cum este acest concert” – E.S. Daulet Batrashev, Ambasador al Republicii Kazahstan în România.

„KMG International, sub brandul Rompetrol, sprijină cultura în toate formele de manifestare artistică. Suntem mândri să fim alături și să promovăm orchestra de tineri talentați înființată de Fundația Principesa Margareta a României și suntem onorați că am reușit să îl aducem pe scena Ateneului Român pe violonistul kazah Arman Mourzagaliyev”, a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.

Arman Mourzagaliev, unul dintre soliștii extraordinari ai Kazahstanului, a susținut prima sa reprezentație publică la vârsta de opt ani. Pe parcursul carierei sale acesta s-a impus ca un interpret activ de concerte și recitaluri, diversitatea gusturilor sale muzicale determinându-l să urmeze o gamă variată de proiecte muzicale. Proiectele sale recente și viitoare includ strânsa colaborare cu Leon Kirschner, Ellen Taaffe Zwilich, Paul Schoenfield, Sandor Szokolay, Joseph Silverstein precum și interpretarea a numeroase piese de compozitori notabili ai secolului al XX-lea, inclusiv lucrări de Robert Russell-Bennett, Paul Schoenfield, Alberto Ginastera, Alfred Schnittke, Aaron Copland, Arvo Part, Lazslo Tihanyi, Claude Bolling, Astor Piazzolla, Iacob do Bandolim, Georgas Pelecis și Giya Kancheli.

„Sunt bucuros și onorat că am avut ocazia să urc pe scena faimosului Ateneu Român și să mă cufund în muzică alături de colegii mei muzicieni din România, o țară celebră pentru moștenirea sa muzicală, tradiția culturală bogată, compozitorii și interpreții străluciți. Din toate punctele de vedere, a fost o experiență captivantă”, a declarat violonistul Arman Mourzagaliyev.

Repertoriul concertului a fost alcătuit din Uvertura la „Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul pentru vioară și orchestră în Re minor de Felix Mendelssohn-Bartholdy și fragmente din Suitele Carmen Nr. 1 și Nr. 2 pentru orchestră, de Georges Bizet.

Începând cu anul 2011, KMG International s-a implicat activ în programe și proiecte culturale care promoveaza valorilor sociale și culturale ale României atât la nivel național, cât și internațional, precum Festivalul și Concursul George Enescu sau susținerea din 2015 a activității Orchestrei Fundației Principesa Margareta a României.

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Violonistul kazah Arman Mourzagaliyev împreună cu Orchestra Fundației Principesa Margareta, au susţinut un concert extraordinar sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, sâmbătă, 5 decembrie, la Ateneul Român. Concertul a fost organizat de KMG International, în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României și Ambasada Republicii Kazahstan la București, în cadrul inițiativei companiei de a suține atât […] Citeste tot articolul […]

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>