Published On: mie, nov. 13th, 2019

Constantin Găvenea –litografii și acuarele”, expoziție la Muzeul de Artă din Tulcea

Constantin Găvenea –litografii și acuarele”, expoziție din ciclul #ArtaDinDepozit, valorifică 29 de lucrări ale artistului, din colecția de Grafică a Muzeului de Artă din Tulcea.

„La 25 de ani de la mutarea la cer a lui Constantin Găvenea, de ziua Dobrogei, vernisăm o expoziție simplă, dar nu simplistă, precum de multe ori a fost caracterizată și creația artistică a renumitului profesor și artist plastic. Delta, Tulcea și Dobrogea în general, sunt personajele principale într-un serial desfășurat pe mai bine de jumătate de secol, în scene spontane, neregizate de acuarelă și de litografie. Acestea sunt și cele două axe ale creației artistului, adoptat tulcean. Coborât de la munte spre mare, ca într-o transhumanță plastică, Constantin Găvenea a transformat spațiul dintre Dunăre și Mare într-unul de legendă vizuală. (…) Desenele și crochiurile realizate de C. Găvenea din momentul mutării sale la Tulcea și până la pensionare, i-au oferit suficient material pentru realizarea ciclului de litografii, intitulat „Tulcea Veche”. Acestea au căpătat, peste ani, valoare de documente istorice ale vechiului oraș, evidențiind varietatea arhitectonică a acestei așezări populate, în special, de negustori.” (Alice-Georgiana Fănaru, Ana-Maria Dincu- curatori expoziție)

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 15 noiembrie 2019, la Muzeul de Artă din Tulcea, de la ora 16:00.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 15 noiembrie 2019- 31 ianuarie 2020.

Evenimentul face parte din ciclul evenimentelor culturale organizate de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” cu ocazia ZILEI DOBROGEI (14 noiembrie).

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>