Published On: mar, mart. 31st, 2015

Copiii cuceresc spațiul la City Park Mall

copiii-cuceresc-spatiul-2015City Park Mall găzduiește, în perioada 3 – 27 aprilie, evenimentul Kids on the Moon – cea mai mare călătorie în lumea fascinantă a spațiului cosmic, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Expoziția interactivă reprezintă o oportunitate inedită pentru cei mici de a învăța noțiunile de bază în astronomie în cadrul unui curs interactiv de 45 de minute, dar și de a descoperi tainele călătoriilor în cosmos în calitate de astronauți echipați pentru o misiune în spațiu. Pe parcursul lecției interactive, copiii vor fi supravegheați de mentori care le vor dezvălui misterele universului, iar la finalul călătoriei vor primi Certificat de Astronaut.

Expoziția cuprinde trei secțiuni – zona culturală, zona pământească și zona lunară. În prima secțiune cei mici vor avea ocazia de a afla cine au fost primii oameni care au pășit pe lună, precum și detalii inedite despre modulele spațiale care au explorat orbita. În zona pământească copiii vor descoperi imagini inedite din spațiu cu ajutorul unor ochelari speciali. Cea de-a treia zonă este locul în care cei mici vor putea aseleniza cu casca de astronaut pe cap, fiind chiar ei temerari ai spațiului.

Pe lângă modulul interactiv, expoziția le oferă copiilor și posibilitatea de a învăța sistemul solar și de a descoperi cum funcționează un telescop spațial. Imaginile din cadrul expoziției Kids on the Moon sunt fotografii oficiale împrumutate de ESA (Agenția Spațială Europeană) și NASA. În plus, fotografiile astonauților celebri precum: Rick Hleb, Buzz Aldrin, Bruce McCandless, Story Musgrave, Jake Garn și Alexander Poleschuk sunt cu semnătura celor care au transformat explorarea spațiului într-un obiectiv al întregii omeniri.

Un tur interactiv se organizează pentru minimum 15 copii, în baza unui bilet în valoare de 10 lei, achiziționat de la Info Desk -ul din City Park Mall.

Programul de acces este următorul:

Luni – Vineri – între 10:00 – 13:00 și 14:00 – 19:00

Sâmbătă – Duminică – între 12:00 – 20:00

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>