Published On: lun, ian. 30th, 2012

Cora amana deschiderea mall-ului din Constanta

Retailerul Cora anunta la inceptului anului trecut investitii de aproximativ 300 de milioane de euro in trei malluri in Romania.

Primul proiect de acest gen al retailerului este dezvoltat la Constanta si se numeste Corall. Daca initial acesta avea ca termen de finalizare a doa jumatate a acesti an, compania a amanat deschiderea mallului. Celelalte doua malluri vor fi dezvoltate la Brasov si la Bacau.

“Deschiderea centrului comercial Corall din Constanta a fost programata in a doua jumatate a anului viitor. La fiecare proiect de anvergura pot aparea intarzieri din motive diverse, precum obtinerea diverselor autorizatii si factori legati de mersul in sine al constructiei”, a declarat pentru RTV.NET, Ana Maria Florea, responsabil PR Cora Romania.

In luna februarie a anului trecut, Cora a lansat proiectul de la Constanta, care va avea o suprafata inchiriabila de 150.000 metri patrati, iar principala ancora va fi, desigur, un hypermarket Cora. Galeriile comerciale vor avea o suprafata de peste 25.000 metri patrati, vor fi cinematografe pe o suprafața de 3.000 metri patrati,  va exista și o zona de food court de 3.600 metri patrati si 1.500 locuri de parcare. Lucrarile au fost incepute la sfarsitul anului 2010 si vor fi finalizate in luna decembrie a anului viitor.

Cora Romania a realizat in 2010 afaceri de 327,8 milioane euro si are deschise opt hipermarketuri pe piata locala, dupa cum urmeaza: trei in Bucuresti si cate unul la Cluj-Napoca, Baia Mare, Constanta, Drobeta Turnu Severin si Arad. In plus, Louis Delhaize, compania care detine hipermarketurile Cora, a primit de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) un imprumut pe termen lung de 210 milioane euro, bani care vor sustine planul de expansiune in orasele din provincie.

Dintre retailerii prezenti pe piata locala, doar Cora si Auchan au opt unitati deschise, fata de Kaufland (70), Real (24) si Carrefour (25).

Romania TV

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>