Published On: mie, oct. 15th, 2014

Emil Boc: Sper ca decizia fuziunii PNL-PDL să fie contestată

bocPrimarul clujean Emil Boc a declarat, miercuri, că speră ca fuziunea dintre PNL și PDL să fie contestată și să nu se ajungă într-adevăr la acest rezultat, el adăugând că o soluție mai bună ar fi fost o alianță între cele două partide, în interiorul căreia acestea să-și poată păstra identitatea.

Emil Boc a fost întrebat miercuri, într-o conferință de presă, dacă va recurge la ordonanța 55 și va alege PMP, în contextul în care joi expiră termenul în care pot fi depuse contestații la Tribunalul București privind fuziunea PNL — PDL.

‘Am spus că nu voi utiliza ordonanța nedemocratică și abuzivă a PSD pentru a mă da drept exemplu pe mine ca să justifice ei furtul de primari pe care l-au făcut. Viața merge înainte și voi vedea. Oricum sper ca decizia să fie contestată și să nu se ajungă la partea finală de fuziune pentru că eu rămân la părerea că cea mai bună soluție rămânea alianța dintre PNL și PDL’, a spus Boc.

Fostul președinte al PDL a adăugat că ‘oricine’ poate contesta actul fuziunii și a declarat că este foarte posibil să fie depusă o asemenea constestație deoarece ‘foarte mulți sunt nemulțumiți de această fuziune’. Boc însă a negat că ar dori să depună el însuși o contestație a fuziunii, spunând că are ‘alte preocupări în acest moment’.

Magistrații Tribunalului București au admis în data de 6 octombrie cererea privind fuziunea prin contopire dintre Partidul Național Liberal și Partidul Democrat Liberal. Potrivit deciziei tribunalului, noua formațiune rezultată în urma fuziunii, Partidul Național Liberal, va fi înregistrată în registrul special și se dispune radierea din acest registru a celor două partide care au fuzionat, PNL și PDL. Decizia nu a fost definitivă și poate fi atacată cu apel.

Reprezentanții PDL și PNL au aprobat pe 26 iulie, în unanimitate, într-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire și statutul noului partid, iar pe 5 august au depus documentele la Tribunalul București.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>