Maritimo Constanta!
Published On: mar, Iun 20th, 2017

Eurasian Partnership Dive 2017 la Constanța

Maritimo Constanta!

Exercițiul Eurasian Partnership Dive 2017, exercițiu axat pe misiuni de căutare, neutralizare și distrugere a minelor marine se desfășoară , în apele teritoriale ale României și în apele internaționale din partea de vest a Mării Negre, în perioada 18-26 iunie 2017. Luni, 18 iunie, a avut loc la Terminalul pasageri al Portului Constanța, ceremonia oficială de deschidere a exercițiului, iar ulterior, marinarii participanți din Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Tircia, SUA și, binențeles România, vor pune la punct ultimele detalii privind misiunile pe mare și procedurile aplicate în cadrul atelierelor de lucru în port.

EP MCM Dive 17 este al treilea exercițiu major condus de Comandamentul Flotei în acest an și totodată al optulea din seria MCM Dive. Exercițiul s-a dezvoltat inițial ca unul bilateral româno-american, găzduit de țara noastră. În prezent participă cu forțe și mijloace șase națiuni. Tot din acest an a fost adăugată o importantă componentă de luptă împotriva minelor prin dragaj și căutare de mine, pentru a completa munca asiduă, minuțioasă, dar totodată periculoasă a scafandrilor EOD.

La misiunile complexe pe mare participă două Dragoare Maritime, Nava Maritimă Hidrografică Alexandru Cătuneanu, Nava Maritimă pentru Scafandri Grigore Antipa, Vedeta pentru Scafandri Venus și remorcherele 103 și 104. Acesta vor participa la misiunile de dragaj și vor asigura suportul de specialitate pentru scafandrii din cele șase țări participante, precum și pentru statul major care va coordona fiecare etapă a exercițiului EP MCM Dive 2017.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>