Published On: mie, iun. 6th, 2018

Expoziție Albrecht Dürer la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța găzduiește, în perioada iunie-august 2018,  expoziția temporară de heliogravură  Albrecht Dürer. Expoziția își propune să ofere vizitatorului o incursiune în istoria gravurii renascentiste, amprentată de stilul revoluționar al artistului. Cele 108 heliogravuri prezente în expoziție se subscriu unei  serii de teme, dintre care temele predominante sunt cele religioase, dar și cele inspirate din mitologia antică.

Albrecht Dürer a fost cel mai important reprezentant al artei nordice renascentiste, considerat de specialiști un inovator în tehnica gravurii. Stilul său a fost descris ca ,,pod între arta din sud și cea din nord, între stilul gotic cu liniile sale fine și cel renascentist, în care adâncimea și perspectiva sunt predominante”, rolul său în istorie și impactul pe care acesta l-a avut asupra artei sudice renascentiste, fiind similare cu cele ale lui Leonardo da Vinci.

Vernisajul va avea loc la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (Piața Ovidiu, nr. 12), vineri, 8 iunie 2018, ora 11:30. Curatorii acestei expoziții sunt: Thomas Emmerling, Anastasia Stoiciu și Delia Greavu.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>