Published On: mie, dec. 3rd, 2014

Fenomenul Madrigal vine la Maritimo!

maritimoO prezență extrem de apreciată şi aplaudată pe scenele mondiale – fenomenul Madrigal – vine la Constanţa ca invitat de onoare al Maritimo Shopping Center!

Special pentru debutul perioadei de Sărbători, Maritimo s-a străduit şi a reuşit performanţa de a fi gazdă pentru membrii celebrului Madrigal, care îi vor colinda şi îi vor încânta pe toţi vizitatorii, transformaţi astfel, pentru aproximativ o oră, în spectatori. Aşadar, toţi iubitorii de muzică bună sunt aşteptaţi să se bucure de energia senzaţională a sunetelor şi tonurilor de cea mai înaltă calitate, într-o atmosferă princiară, vineri, 5 decembrie, de la orele 19.00, la Intrarea 3 (Info Desk), la un concert cu totul special, susţinut de Corul Madrigal.

Corul Național de Cameră Madrigal, înfiinţat în 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu de sute de piese, inspirate din Renașterea europeană, creația bizantină și contemporaneitatea muzicală românească și universală. Parte importantă a patrimoniului imaterial UNESCO şi un adevărat brand de ţară, Madrigalul este unul dintre cele mai apreciate coruri de cameră din lume. A susţinut peste 4.100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia, iar în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional “George Enescu” (2013), Corul Madrigal a primit din partea Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, în semn de omagiu și recunoaștere a întregii activități desfășurate, Diploma și Trofeul UNESCO “50 de ani de excelență în patrimoniul muzical universal”. În funcţie de spectacol, membrii corului ilustrează tema aleasă cu o vestimentaţie specifică, creată, în ultimii ani, de celebra Doina Levintza.

În prezent, Corul Național de Cameră Madrigal, promovează, la inițiativa dirijorului Ion Marin și sub conducerea artistică a dirijoarei Anna Ungureanu, unul dintre cele mai vizionare programe românești de integrare socială destinate copiilor, având la bază muzica, prin cântul coral: Proiectul Naţional Cantus Mundi. Specializată în arta dirijorală sub îndrumarea renumiților muzicieni Marin Constantin și Sharon Hansen (SUA), Anna Ungureanu, doctor în muzică şi unul dintre dirijorii Madrigalului, a susținut concerte în România, Germania, Rusia, Japonia, Turcia, Serbia, Cehia, Macedonia, Bulgaria, Polonia și Belgia.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>