Published On: lun, mart. 30th, 2015

Folk de Florii în Club Doors

Poesis_webDoors Club marchează duminică, 5 aprilie, sărbătoarea Floriilor cu un concert de muzică folk. Iubitorii genului îl vor asculta pe unul dintre giganții muzicii folk românești, Marius Bațu.

Marius Bațu s-a remarcat în lumea folkului românesc în 1977, an în care a înființat alături de Eugen Baboi, grupul Poesis. După o perioada de 8 ani petrecută în Gemania, în anul 1994 a revenit în țara și a reluat activitatea grupului Poesis. A urmat o colaborare cu formația Holograf la spectacole și albume precum: 69% Unplugged, Supersonic, Undeva departe și Holografica.

În iunie 2001, Marius Bațu este cooptat în grupul Pasărea Colibri, alături de care lanseaza albumul “Inca 2000 de ani” și se remarcă prin melodii ca “Elegie”, “2000 de ani” și “Cântec șoptit”. După perioada Pasărea Colibri, a participat la diverse spectacole alături de Ducu Berți, Florian Pitiș, dar și alți artiști.

La sfârșitul anului 2007, după o pauză de mai bine de 10 ani și la 30 de ani de la înființarea grupului, Marius Bațu și Eugen Baboi s-au reunit și au lansat un nou album marca Poesis, numit Babilon.

Evenimentul este programat pentru ora 19:00, iar prețul unui bilet este de 20 lei.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>