Published On: mar, iul. 1st, 2014

Iohannis: Opțiunea PNL este fuziunea cu PDL

PNLPreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marți că opțiunea liberalilor este clară și aceasta vizează fuziunea cu PDL.

„Opțiunea, linia PNL este foarte clară și a fost stabilită de Congresul PNL. PNL este clar pentru fuziunea cu PDL și vor continua chiar astăzi negocierile cu noua echipă din partea noastră în deplină cunoștință de cauză și cu decizia congresului în spate”, a spus Iohannis, întrebat cu privire la declarația președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, referitoare la o alianță cu PDL.

Quintus a declarat marți că are îndoieli cu privire la fuziunea cu PDL, punctând că în condițiile în care niciunul dintre cele două partide nu renunță la identitate, singura soluție de colaborare este alianța.

„Eu am spus că după ce în statutul nostru am înscris protejarea valorilor fundamentale ale partidului nostru, adică nume, identitate, continuitate și așa mai departe și este regulă de statut, înseamnă că dacă se face o fuziune se face în condițiile acestea, adică în interiorul partidului, cel care fuzionează, în mod firesc, își pierde identitatea”, a declarat Quintus, înainte de prima ședință a Biroului Politic Național de după congresul partidului.

PNL și PDL au marți o nouă întrunire pe tema fuziunii.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>