Published On: vin, nov. 13th, 2015

IȘJ: Ziua Dobrogei, sărbătorită și în școli

isj constantaCelebrarea a 137 de ani de la revenirea Dobrogei la România este un moment istoric care este sărbătorit așa cum se cuvine și în unitățile școlare din județul Constanța prin diferite activități educativ-artistice: expoziție de fotografie, spectacole, sesiuni de referate și comunicări științifice ale elevilor și profesorilor, concursuri tematice etc.

Tot în acest context, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează vineri, 13 noiembrie, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, prima ediție a Simpozionului Județean pentru profesorii de istorie, „Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”. La acest eveniment de anvergură vor participa reprezentanți ai instituțiilor publice, de educație și cultură din Constanța.

Cu acest prilej, inspectorul școlar general, prof. Zoia Gabriela Bucovală, a declarat: „Ca în fiecare an, profesorii de istorie marchează Unirea Dobrogei cu România, eveniment unic pentru istoria ţării noastre, prin multiple activități cultural – artistice. Este o zi cu o semnificație deosebită pentru fiecare constănțean, prin care se conștiezează importanța valorilor culturale, istorice și locale.”

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>