Published On: vin, nov. 7th, 2014

Mai e doar o lună până la concertul extraordinar de muzică gospel de la Casa de Cultură

gospelA mai rămas o lună până la unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale lunii decembrie, la Constanţa: concertul extraordinar de muzică gospel „Celebrate Christmas” pe care de Dexter Walker şi Zion Movement îl vor susţine, pe 9 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Concertul susţinut de cei 35 de artişti din Chicago, care anul acesta au câştigat premiul pentru cel mai bun cor contemporan gospel din Statele Unite ale Americii, la cea de-a 29-a ediţie a prestigiosului concurs „Stellar Awards”, va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, pe 09 decembrie 2014, de la ora 19.00. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală SpectacolArt, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Asociaţia Culturală SpectacolArt, prin membrii săi continuă o activitate în domeniul managementului artistic de peste 20 de ani, pe plan naţional şi internaţional.

Concertul „Celebrate Christmas” de la Constanţa este primul concertul din cadrul unui amplu turneu european pe care corul fondat în Chicago, în 2003, de către reverendul Dexter Walker, îl susţine în perioada 08 decembrie 2014-02 ianuarie 2015. Pe agenda turneului sunt incluse 25 de concerte în patru ţări (România, Ungaria, Elveţia şi Italia). Pe 10 decembrie 2014, artiştii americani vor aduce magia Crăciunului la Bucureşti, iar pe 11 decembrie 2014 vor cânta pentru publicul din Cluj Napoca.

Biletele pentru concertul „Celebrate Christmas” de la Constanţa se găsesc în vânzare la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din localitate şi la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, la preţurile de: 70 lei (categoria III), 100 lei (categoria II) şi 150 de lei (categoria I).

REPERTORIU

Concertul pregătit pentru publicul din România prezintă un repertoriu mixt, din care nu vor lipsi colindele şi cântecele tradiţionale creştine, prezentate într-o procesiune caracteristică genului, însoţită de un ocean de energie revigorantă.

DEXTER WALKER & ZION MOVEMENT

Fondată în Chicago în 2003 de către reverendul Dexter Walker, Zion Movement este un ansamblu de 35 artişti care a demonstrat că este posibil să devii unul din cele mai admirate şi solicitate grupuri de pe scena muzicală internaţională.

Aranjamentele lor sunt adevărate creuzete de energie, iar maniera inedită a interpretării conduc la o ambianţă caldă şi prietenoasă, inegalabilă în zona muzicii gospel.

Cu mulţi ani de experienţă pe scena acestui gen artistic, Dexter Walker a reinventat legătură emoţională între cor şi public, inserând noi acorduri de păstrarea formei muzicale în imnurile creştine.

Intenţia care conduce fiecare alegere muzicală a lui Dexter Walker and Zion Movement este convingerea că muzica poate întruchipa mult mai mult decât simple cuvinte şi note, o forţă capabilă de a implica şi încuraja pe oricine care ascultă, devenind, astfel, o preţioasă sursă de inspiraţie pentru toată lumea.

GOSPEL

Cântecul evanghelic (gospel song) are o istorie mai lungă decât blues-ul sau jazz-ul. Acest tip de cântec este o variantă modernă a cântecului negro spiritual. Se poate vorbi chiar de o evoluţie paralelă a muzicii de tip minstrel (orientată către divertisment) şi negro spiritual (a cărei componentă religioasă este definitorie), cu toate că tehnic vorbind, structurile de bază ale ambelor sunt comune, cele două fiind componente ale fondului muzical afro-american.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>