Published On: mar, aug. 18th, 2015

Mamaia găzduiește cel mai mare triathlon din Europa de Est și Balcani

triatlonStațiunea Mamaia va găzdui la începutul lunii septembrie cel mai mare triathlon din Europa de Est și Balcani, Triathlon Challenge Mamaia, aproximativ o treimei dintre participanții înscriși fiind la prima întrecere de acest gen din viață.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în cadrul evenimentului de la malul Mării Negre, ce se va desfășura în perioada 4 – 6 septembrie, va avea loc și Cupa Europeană Premium de Triathlon, sub licența Uniunii Internaționale de Triathlon (ITU) și Romanian Triathlon Series Grand Final, unul dintre cele trei evenimente premium care au loc anual în Europa. În acest an, organizatorii au decis să se desfășoare două astfel de competiții premium, în Mamaia și în Holten, în Olanda.
„La evenimentul internațional din Mamaia și-au anunțat deja prezența cei mai cunoscuți triathloniști din Europa, dar și sportivi importanți din țara noastră, care se vor întrece pentru cele 400 de puncte, pentru cupa premium, și care vor conta pentru clasamentul european de profil”, se arată în documentul citat.
De asemenea, și premiile în bani cresc considerabil, față de anul trecut, de la 12.500 de euro, pentru o cupă normală, la 25.000 de euro, pentru proba olimpică. „Astfel, premiile atat pentru amatori cat si pentru olimpici ajung la 31.000 de euro, fiind cel mai mare fond de premiere din Europa de Est”, mai precizează organizatorii.
Sportivii profesioniști și amatori se mai pot înscrie la una din cele cinci probe puse la dispoziție de organizatori: Proba supersprint – 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare, Proba sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare, și Proba olimpică – 1500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare, respectiv Ștafeta sprint – 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare și Ștafeta olimpică – 1500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare. Copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani pot participa la Aquatlon – 200 m înot, 1,25 km alergare sau la Duatlon – 1,25 km alergare, 5 km bicicletă și 1,25 km alergare. Și pentru susținători – familie, prieteni, colegi, există un cros, Beach Run, de 4 km.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>