Published On: vin, apr. 15th, 2016

Micii cercetători, în vizită la INCDM „Grigore Antipa“

DSCF8210În săptămâna 18-22 aprilie 2016, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța își deschide din nou porțile pentru a fi vizitat de elevii școlilor constănțene. Astfel, activitatea institutului și principalele noastre preocupări vor fi prezentate pe înțelesul elevilor, pentru a le atrage atenția asupra nevoii de protejare a mediului marin.
Inițiativa INCDM@SCHOOL este dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun“, și este organizată în colaborare cu Asociația Balcanică de Mediu (B.EN.A.) și Asociația Europeană de Mediu (AEM).
Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari/elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate.
În 2016, activitățile din cadrul INCDM se desfășoară sub titulatura „Săptămâna Micului Cercetător“, având ca obiectiv stimularea curiozității, a simțului critic și a dorinței de cunoașere a elevilor. Se va pune accentul pe dialogul interactiv și implicarea elevilor în discuții, pentru a crește gradul de conștientizare a problematicilor ce țin de protecția mediului, în general, și poluării mediului marin, în mod special.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>