Maritimo Constanta!
Published On: joi, Mai 12th, 2016

Performanță a studenţilor de la Universitatea Ovidius la Balkan Sports Game: o medalie de aur, 6 de argint şi 4 de bronz

Maritimo Constanta!

universitatea ovidiusÎn perioada 07-11 mai 2016, la Edirne, Turcia, s-a desfăşurat Balkan Sports Games, competiţie dedicată studenţilor din Balcani.

Parteneriatele pentru proiectul evenimentelor cultural – artistice şi sportive a manifestărilor balcanice Balkan Universities Association au fost semnate încă de anul trecut. Rectorul Universităţii „Ovidius”, prof. univ. dr. Sorin Rugină fiind unul dintre cei care au promovat puternic valenţele educative ale acestui eveniment care are toate şansele să devină o tradiţie în această zonă geografică, împletindu-se evenimente ştiinţifice, culturale şi sportive cu cele de socializare şi cunoaştere a sportivilor de performanţă din ţările participante.

Prorectorul cu dezvoltarea și implementarea strategiei administrative și a celei privind studenții și absolvenții din UOC, lect. univ. dr. Alexandru Bobe, prezent la manifestare, a participat la întâlniri de nivel înalt cu cadrele de conducere prezente la Edirne. Conducătorul delegaţiei, prof. univ. dr. Mirela Damian, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din UOC, a reuşit să coaguleze o echipă performantă, studenţi de la diferite specializări ale UOC reuşind să aducă rezultate excelente pentru sportul universitar de la malul mării.

Au participat peste 250 de studenţi din nouă ţări, reprezentând 16 universităţi de prestigiu din arealul balcanic, dintre care amintim: Tetova State University, Dzemal Bijedic, University of Mostar, University of Shumen, International University of Novi Pazar, Aristotle University of Thessaloniki, Sports University of Tirana, Trakya University, Kırklareli University, Çanakkale Onsekiz, Mart University, İstanbul University, Namık Kemal University ş.a.

Sporturile la care participanţii s-au întrecut au fost: baschet, karate, nataţie, tenis de masă- feminin şi masculin.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa a fost prezentă cu 13 studenţi, care au intrat într-o luptă deosebit de puternică cu reprezentaţii universităţilor prezente la start.

De o foarte bună imagine a beneficiat medaliata cu aur a delegaţiei UOC, Timea Urszuly, care a jucat excelent în finala de la tenis de masă, învingând categoric reprezentanta Greciei, cuvinte de laudă primind şi Vlad Albu, medaliat cu argint sau Andrei Ganea, Andra Singuran, Antoanela Manac, Arif Erdal, prezenţi la rândul lor pe podiumul de premiere. De asemenea, felicitări au primit ştafeta mixtă la nataţie şi Georgiana Nechita, ocupanta locului 4 la karate, dar şi echipa de baschet, care a etalat un joc foarte frumos, conducând la pauză reprezentativa Albaniei. Din păcate echipa de baschet a UOC nu a reuşit să câştige în meciul direct. Reprezentativa Albaniei fiind cea care a devenit campionă, în urma finalei disputate cu Grecia.

Pentru studenţii Universităţii „Ovidius” din Constanţa care s-au întors de la Edirne cu 11 medalii, Balkan Sports Game rămâne o ediţie de vis. Aceştia au arătat că ştiu să fie o echipă sudată, puternică şi în cadrul căreia dorinţa de victorie, fair-playul şi pregătirea sportivă au fost catalizatorii performanţei.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>