Published On: Dum, mart. 27th, 2016

Peste 700 de persoane au participat la Maratonul Nisipului

maratonul nisipuluiPeste 700 de persoane au participat duminică, 27 martie, la cea de-a treia ediție a Maratonului Nisipului, de la Mamaia.
La evenimentul internaţional au alergat iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate. Maratonul Nisipului a cuprins atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run”, de un kilometru. Competiţia a fost organizată de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
La această ediție, participantii au alergat pentru o cauză nobilă, şi anume scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanta (de 3 ori mai mare decat media europeana). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social “Dăruiește primul zâmbet”, iniţiat de
Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) și de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin). În același timp, premiate vor fi și primele 5 familii clasate la crosul Family Run.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>