Published On: vin, iun. 20th, 2014

Predoiu: Ar fi o eroare ca președintele să demisioneze; Geoană, Tăriceanu și Ponta vizează o scurtătură către Cotroceni

predoiuPrim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a declarat joi că ar fi „o eroare” ca șeful statului să-și dea demisia din funcție în contextul anchetei penale care-l vizează pe fratele său, Mircea Băsescu, acuzându-i pe Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta că prin declarațiile lor urmăresc o „scurtătură” politică spre Palatul Cotroceni.

„Consider că ar fi o eroare ca președintele să-și dea demisia. Ar fi o destabilizare a vieții politice. Ar fi un gest care nu ar avea temei, ar fi o oportunitate pentru cei care, deși declară că vor justiție și vor aflarea adevărului, nu lasă justiția să-și urmeze cursul până dă verdictul. (…) Cotroceniul are o singură poartă, o poartă principală pe care se intră prin votul poporului. Nu peste gard, prin scurtături politice, așa cum visează Geoană, Tăriceanu, Ponta”, a declarat prim-vicepreședintele PDL într-o conferință de presă.

El a adăugat că în contextul anchetei care-i vizează pe Mircea Băsescu și pe Sandu Anghel a remarcat „demagogia și politicianismul unor lideri pe funcții mari, dar care sunt oameni politici mici”.

„L-am văzut pe domnul Geoană, din nou, discutând despre demisii și dând lecții despre justiție. Nici până astăzi domnul Geoană nu a explicat societății românești ce era cu acele imagini din 2009 în care primea bani în biroul Senatului, ca șef al Senatului. Nici până azi domnul Geoană nu a explicat clar ce explica în campania electorală prezidențială cu domnul Sorin Vântu”, a spus liderul PDL.

În ceea ce-l privește pe Călin Popescu Tăriceanu, Predoiu a apreciat că acesta „nu are autoritatea morală și politică să dea lecții despre justiție”.

„L-am văzut pe, de asemenea, pe domnul Tăriceanu vorbind despre demisii și dând lecții despre justiție, nu mai târziu de câteva zile de când a sfidat voința poporului pe motiv că Senatul ar fi fost atacat cândva de președinte. E același domn Tăriceanu care invita pe ministrul Justiției, Macovei, în propriul cabinet ca să facă lobby, ca să nu spun trafic de influență, pentru prietenul domniei sale, domnul Patriciu. E același domn Tăriceanu care trimitea bilete roz, sau de cine știe ce alte culori, președintelui ca să intervină la Parchet”, a afirmat el.

În opinia sa, „vedeta acestui cor al demagogilor” este premierul Victor Ponta.

„Domnul Ponta trebuie să dea lecții despre justiție numai după ce lămurește ce a discutat cu tânărul procuror Panait, care ulterior și-a luat zilele. După ce lămurește ce s-a discutat în biroul domniei sale de prim-ministru de către domnul Duicu, după ce-și asumă bărbătește furtul intelectual numit plagiat. Abia după aceea domnul Ponta poate să vorbească despre demisii sau despre justiție”, a declarat Predoiu.

Prim-vicepreședintele PDL a mai spus că în cazul Bercea Mondial mai există un plan judiciar și încă unul de atac al „mafiei” la adresa justiției.

„Un prim plan este cel judiciar. Acuzații de trafic de influență care vor fi judecate de justiție. Justiția trebuie să-și facă până la capăt datoria, indiferent de persoane pentru că nimeni nu este mai presus de lege. Există însă și un al doilea plan la fel de important sau poate chiar mai important. Este planul de atac al justiției pe care mafia din România îl lansează pe fondul procesului judiciar”, a susținut el.

Predoiu a adăugat că „atacurile” de joi la adresa procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi, și a președintei Înaltei Curți, Livia Stanciu, arată că sunt „forțe” care „profită de această oportunitate pentru a-și urmări interesele’.

„Am încredere în obiectivitatea și profesionalismul DNA, am încredere și în profesionalitatea și independența ÎCCJ. Sunt convins că atât procurorul-șef DNA, cât și președinta Înaltei Curți, Livia Stanciu, vor rezista acestor atacuri și că fiecare își va face datoria potrivit legii”, a mai spus Cătălin Predoiu.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>