Published On: vin, mai 30th, 2014

Predoiu: Construcția cu PNL trebuie să respecte valorile statului de drept pentru care PDL a luptat

pdlPrim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu consideră că proiectul politic pe care democrat-liberalii îl gândesc alături de PNL trebuie să respecte valorile pentru care PDL a militat – „o justiție independentă, lege, stat de drept și anticorupție”.

În acest sens, democrat-liberalul face un apel către colegii săi din PDL și PNL, spunându-le că „respectarea statului de drept, nu a intereselor de grup, este singurul lucru peste care nu se poate trece, nu denumirea noului partid, o funcție sau o persoană”.

„PDL trebuie să păstreze atașamentul față de o justiție independentă, lege, stat de drept și anticorupție. Acestea sunt valorile pentru care PDL a luptat și care m-au făcut să mă implic în politică în rândurile acestui partid. Construcția care se încearcă acum cu PNL trebuie să garanteze respectarea, în continuare, a acestor principii. Acestea trebuie să devină coloana vertebrală a noii construcții de dreapta”, spune acesta, într-o declarație politică remisă vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Predoiu adaugă faptul că rezultatul votului la alegerile europarlamentare este o „lecție” care arată că singura șansă pentru partidele de dreapta pentru a reuși să propună „ceva solid” este reprezentată de atașamentul față de statul de drept.

„La 25 de ani de la Revoluție, este timpul ca politicienii să se solidarizeze cu adevărat în jurul acestor valori fundamentale pentru România. Atașamentul prin fapte, nu prin retorică, față de statul de drept este singura șansă pe care dreapta o are pentru a propune ceva solid pentru viitor. Aceasta este lecția votului de pe 25 mai pe care nu ne putem permite să o ratăm. Nu denumirea sau eticheta unui proiect contează sau convinge, ci substanța lui. Restul este o problemă de marketing politic, iar acesta nu poate ține loc de substanță. Noi, politicienii care generăm noua construcție de dreapta, nu trebuie să lăsăm loc de echivoc”, susține Cătălin Predoiu.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>