Published On: mie, sept. 24th, 2014

Primarul Sucevei a renunțat la PDL, devenind independent

pdlPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a demisionat din PDL, declarându-se independent.

”Vă aduc la cunoștință faptul că începând cu ziua de luni (n.r.-22 septembrie) m-am declarat oficial independent din punct de vedere politic.

Acest lucru l-am anunțat încă din vara anului 2012, imediat după ce am câștigat un nou mandat de primar, deoarece nu aveam majoritate în Consiliul Local, preferând să lucrez pentru suceveni și să nu blochez proiectele orașului, lucru pe care, consider eu, l-am reușit”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a refuzat să precizeze dacă intenționează să se înscrie într-un alt partid.

El a spus că important este să facă politica sucevenilor în administrație, deoarece are o mare responsabilitate față de cei care l-au votat de trei ori ca primar al orașului. Totodată, Lungu a subliniat că va face tot posibilul să promoveze cât mai multe proiecte în interesul sucevenilor, colaborând cu toate grupurile politice de consilieri din forul local.

Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a spus că Lungu ”era de ceva vreme apropiat al PSD” și nu l-a surprins anunțul acestuia.

Bălan l-a acuzat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe Lungu că încearcă să formeze o nouă majoritate în Consiliul Local Suceava împreună cu grupul aleșilor social-democrați, dar și că ar face presiuni asupra consilierilor PDL să sprijine o astfel de majoritate, demisionând din partidul pe a căror liste au fost aleși.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>