Published On: mar, mai 28th, 2013

România va participa la cea de-a 55-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia

România va participa, în perioada 1 iunie – 24 noiembrie 2013, la cea de-a 55-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia cu proiectele „O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneţia” şi „Centru de reflecţie pentru istorii suspendate. O încercare”.

Primul proiect se va desfăşura în Pavilionul României din Giardini della Biennale, având ca şi curator pe Raluca Voinea,  coordonator Corina Bucea, cu participarea artiştilor Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş.

„Centru de reflecţie pentru istorii suspendate. O încercare” se va desfăşura în noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Curatorul acestui proiect este Anca Mihuleţ, iar artiştii participanţi Apparatus 22, Irina Botea, Nicu Ilfoveanu, Karolina Bregula, Adi Matei, Olivia Mihălţianu şi Sebastian Moldovan.

Conferinţa de presă privind participarea României la cea de-a 55-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia va avea loc la data de 29 mai, ora 16.15, în Pavilionul României din Giardini della Biennale.

Vernisajele expoziţiilor vor avea loc la data de 29 mai, ora 16.30, pentru proiectul „O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneţia”, respectiv ora 19.00, pentru proiectul „Centru de reflecţie pentru istorii suspendate. O încercare”.

Instituţiile care coordonează participarea României la acest eveniment major pe scena artelor vizuale contemporane sunt׃ Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Cultural Român.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>