Published On: mie, mai 25th, 2016

Sala de conferințe a INCDM “Grigore Antipa”, numit în memoria fostului președinte al Asociației Balcanice de Mediu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vineri, 27 mai 2016, începând cu ora 11:00, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța găzduiește ceremonia festivă de inaugurare a Sălii de Conferințe „Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos“, denumită în memoria celui care a fost președintele Asociației Balcanice de Mediu (B.EN.A.).
Ilustru om de știință, cercetător și profesor dedicat, Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos a fost un adevărat prieten și susținător al lumii academice din regiunea balcanică și a Marii Negre, în special din România. Colaborarea fructuoasă între Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța și B.EN.A. a început în anul 2002, odată cu înființarea Centrului de Formare și Pregătire Profesională în domeniul protecției mediului, care funcționează în sediul institutului nostru. De la autorizare şi până în prezent, s-au desfăşurat 32 serii de curs, peste 1.000 de absolvenţi primind certificate de absolvire cu dublă recunoaştere (Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice).
De asemenea, Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos a sprijinit 147 proiecte de cercetare şi 263 burse pentru tinerii oameni de ştiinţă din Bulgaria, Croaţia, Serbia şi România, dar a fost și motorul organizării a peste 80 de conferințe științifice internaționale, precum și fondator al jurnalului științific “Journal of Environmental Protection and Ecology – JEPE“.
Momentul festiv va fi urmat de o prelegere a Prof. Dr. Massimiliano Fenice, de la Università della Tuscia, Dipartimento di Scienze Ecologiche e Biologiche, Viterbo, Italia. De asemenea, la manifestare vor participa Prof. Dr. Evangelos Papathanassiou, director științific al Centrului Elen de Cercetări Marine, Grecia, Dr. Anna K. Daníelsdóttir și Dr. Oddur Már Gunnarsson, reprezentanți ai Matis OHF, Islanda, coordonatori proiect FP7 MareFrame, Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş, de la Universitatea Karadeniz din Trabzon, Turcia, și Conf. Univ. Dr. Violin Raykov, de la Institutul de Oceanologie din Varna, Bulgaria, buni prieteni și colaboratori ai Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos. Și-au anunțat prezența și un grup de cadre didactice de la Universitatea „Ovidius“ Constanța și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, precum și reprezentanți ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>