Published On: lun, iul. 28th, 2014

Sârbu (PSD): Nu-i văd pe cei de la PNL că vor fi vioara întâi în noua formațiune

pnlLiderul grupului senatorial al PSD, Ilie Sârbu, a declarat luni că direcția de mers a formațiunii rezultate din fuziunea PNL și PDL este spre Traian Băsescu iar liberalii sunt „ușor naivi”, nu vor rezista și nu vor fi vioara întâi în această nouă formațiune.

„Credem că direcția de mers e totuși spre Traian Băsescu. M-am uitat și eu în prezidiu, i-am văzut pe toți acolo, toți oamenii de bază ai domnului Băsescu, i-am văzut pe cei care au rupt o parte din PNL înainte, am văzut naivitatea PNL-ului, care crede că va rămâne Partidul National Liberal, sigur, cu numele așa va fi, dar îi cunoaștem pe cei de la PDL, cum îi cunoaștem și pe cei de la PNL, dar n-aș avea aceeași părere și despre unii și despre alții. Aici a fost o criză a domnului Antonescu, o ambiție. Dincolo am avut de-a face cu politicieni cu experiență și cu o forță pe care o cunoaștem cu toții. Nu-i văd pe cei de la PNL, care sunt ușor naivi, că vor rezista și ei vor fi vioara întâi”, a spus Sârbu la radio RFI.

Întrebat dacă se teme de viitorul candidat al dreptei la prezidențiale, senatorul PSD a răspuns că nu are motiv.

„Lucrurile sunt cam clare, din ce se vede. Mai mult, nu reușesc ei să se armonizeze. Vedeți, nici Răzvan Ungureanu nu-i împăcat cu soarta lui, Cătălin Predoiu nu mai vorbesc, e în bătălie cu Iohannis. Iohannis cu tăcerea și subtilitatea lui a reușit să-l scoată din joc pe Crin Antonescu. Până la urmă, cred că-i va scoate din joc și pe ceilalți doi”, a apreciat senatorul.

Ilie Sârbu a adăugat că pentru a opri o creștere în sondaje a viitorului candidat al dreptei, PSD trebuie să aibă grijă ca Guvernul să-și facă datoria, să facă ceea ce a promis.

„Sigur, împreună cu liberalii a promis (n.r. — PSD), avem același program de guvernare. Să nu facă greșeli care să ne coste, să rămânem consecvenți cu ceea ce am făcut până acum. Și, sigur, să rămânem loiali structurilor din care facem parte, că sunt europene, că-s transatlantice, să înlăturăm toate aceste acuze nedrepte care ni se aduc”, a afirmat liderul social-democrat.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>