Published On: mie, mart. 9th, 2016

Sindicaliștii au reluat protestele împotriva conducerii Portului Constanța

apcAproximativ 300 de sindicaliști și angajați portuari s-au strâns din nou, miercuri, în fața sediului Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, cerând schimbarea conducerii societății, pe care o acuză de comiterea mai multor ilegalități și de provocarea a numeroase probleme pentru comunitatea portuară.

Protestestul, organizat de Federația Națională a Sindicatelor Portuare (FNSP) și Organizația patronală “Operatorul Portuar”, a început la ora 09.00 și s-a desfășurat timp de aproximativ o oră și jumătate, fără incidente. Sindicaliștii și angajații de pe platforma portuară au venit din nou cu utilaje grele, au purtat pancarte în care cereau schimbarea conducerii CN APM SA Constanța, au făcut mult zgomot, suflând în vuvuzele și lovind în butoaie de tablă, urmând același scenariu ca și în urmă cu o săptămână.

Protestatarii acuză conducerea CN APM SA Constanța că nu s-ar implica în reglementarea problemelor cu impact major asupra dezvoltării economice a portului, precum Master Planul Portului Constanţa, starea avansată de degradare a infrastructurii de transport naval, subconcesionarea bunurilor proprietate publică a statului, lipsa contractelor de închiriere a infrastructurii de transport naval, ori problemele sociale de pe platforma portuară.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>