Published On: Dum, iul. 20th, 2014

Ungureanu: Am decis să primesc funcția de prim-vicepreședinte în cadrul PDL

pdlPreședintele Forței Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, a anunțat duminică că a decis să accepte funcția de prim-vicepreședinte în cadrul PDL, adăugând că nu renunță la candidatura sa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

„Am decis să primesc funcția de prim-vicepreședinte din cadrul PDL. Trebuie să vă spun că nu am participat la negocieri și ceea ce s-a obținut este meritul și responsabilitatea colegilor mei din FC și a viitorilor colegi din PDL. În discuțiile pe care le-am avut cu actuala conducere a PDL mi-am exprimat opțiunea pentru a fi membru simplu, dar din respect pentru colegii mei din echipa de negociere a FC, din respect pentru așteptările foarte înalte ale viitorilor noștri colegi din PDL și ca garanție a implicării noastre totale în construcția de viitor politic al dreptei mă văd nevoit să accept această funcție. Această funcție are un caracter relativ temporar pentru că în urma contopirii celor două partide mari, PNL și PDL, echipa de conducere a viitorului partid va avea o cu totul altă structură care va rezulta în urma alegerilor firești din interiorul structurii viitoare”, a declarat Ungureanu, într-o conferință de presă.

El a precizat că nu a renunțat la candidatura pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

„Nu am renunțat la candidatura la Președinție, dar vreau să fiu rezonabil, dacă e vorba de sondaje în momentul de față sondajele îl evidențiază cu potențial de victorie pe Klaus Iohannis, pe locul doi sunt eu, pe locul trei este Cătălin Predoiu. Echipa de negociere nu a discutat includerea în vreun sondaj pentru că nu am fi ajuns decât la această evidență. (…) Nu ar fi fost nici corect, nici bine pentru construcție și pentru mersul fuziunii între FC și PDL ca între Cătălin Predoiu și mine să apară aceiași situație care este astăzi între Crin Antonescu și Klaus Iohannis. (…) Consider că pot îndeplini criteriile de reprezentare a candidatului la prezidențiale și de onorare a funcției celei mai înalte magistraturi din stat, de aici încolo, însă, decizia partidelor devine suverană”, a arătat Ungureanu.

Senatorul a adăugat că va face tot ce îi stă în putință pentru ca alegerile prezidențiale din noiembrie „să nu se transforme într-un Stalingrad al dreptei” și îl va sprijini cu tot ceea ce are la îndemână pe viitorul candidat unic al dreptei, indiferent cine va fi acesta.

„Faptul că nu renunț la candidatură și că o pun la dispoziția deciziei politice a partidelor PDL și PNL este argumentat și de faptul că proiectul de țară pe care l-am pregătit din postura de candidat al FC (…) cred că merită pus în dezbatere, merită analizat cu atenție și de ce nu acceptat parțial sau complet ca structură a viitorului program al candidatului la funcția supremă din stat”, a punctat Ungureanu.

El și-a exprimat speranța că noul partid format din PDL și PNL să treacă printr-un proces profund de purificare internă care să lase deoparte „oportuniști și lași”. „Nu putem merge mai departe cu oameni pătați, cu oameni politici a căror biografie e neagră, cu oameni dispuși la compromisuri subterane pregătiți să înjunghie pe la spate”, a spus Ungureanu.

AGERPRES

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>