Published On: mie, iul. 16th, 2014

Vama sub lumini de Oscar

vama oscarIubitorii artelor sunt asteptati la Vama Veche, in perioada 22 – 31 august 2014, pentru a se bucura de soare, mare si de editia aniversara, cu numarul 5, a Festivalului de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar (VSLO). Festivalul aduce in prim plan manifestari din sfera fotografiei, a filmului si picturii, oferind pasionatilor posibilitatea de a viziona expozitii, vernisaje si proiectii de filme in premiera dar si de a participa la seminarii si cursuri de specializare sustinute de artisti recunoscuti national si international.

Vama Sub Lumini de Oscar este primul festival din Romania care ofera posibilitatea pasionatilor de a participa gratuit la 10 zile de cursuri de specializare in tehnicile fotografiei, filmului si picturii, la zeci de vernisaje si expozitii de fotografie. De asemenea, este singurul festival in care se desfasoara in paralel 14 workshopuri de fotografie, 5 de film, proiectii foto si de film, cursuri teoretice si concursuri zilnice cu premii. Toti participantii la festival vor avea, de asemenea, posibilitatea de a concura si pentru marele trofeu VSLO care va fi oferit pentru cea mai reusita lucrare. Expozitiile din cadrul festivalului promoveaza nu doar artisti deja consacrati, ci  si lucrari ale participantilor la editiile precedente ale VSLO.

„Festivalul Vama Sub Lumini de Oscar a fost conceput pentru a le oferi posibilitatea iubitorilor de arte vizuale de a intra in contact cu artisti renumiti pe plan national si international si de a putea invata de la acestia felul in care  fotografia, filmul, imaginea sau un simplu cadru se pot transforma in adevarate opere de arta. VSLO s-a nascut din pasiunea pentru fotografie si convingerea ca metodele neconventionale de predare dezvolta cel mai bine creativitatea oamenilor. Premiera editiei aniversare VSLO  este introducerea sectiunii dedicata picturii, insa ne dorim sa mai putem include si alte categorii in editiile urmatoare”, a spus Catalin Rudolf, directorul festivalului VSLO.

Printre invitatii speciali ai sectiunii foto ai acestei editii se numara fotograful Marek Czarnecki, castigator a  sapte premii de fotografie „British Institute of Professional Photography”,  echivalentul Oscarurilor cinematografice, Ahmad Kavousian, specializat in fotojurnalism si unul dintre putinii fotografi care au reusit sa imortalizeze imagini in cadrul revolutiei islamice din Iran din 1979 sau Michail Moscholios, autor al numeroase expozitii internationale, al carui punct forte este fotografia de strada.

In cadrul sectiunii de film, VSLO va oferi proiectii de film din categoriile: documentare, scurt si lung metraje, in timp ce workshop-urile sunt in domeniile productie, regie, scenaristica, iluminare, captare de sunet si editare. Sectiunea de pictura este patronata de Octavian Balea, care are numeroase expozitii de pictura atat in tara cat si in strainatate.

 

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>