Published On: mar, mart. 6th, 2012

Ce trebuie sa stim despre ingrijirea orhideelor

Orhideele sunt niste flori minunate, ne incanta mereu cu nuantele lor deosebite, prin bogatia florilor si eleganta pe care o emana. Desi nu sunt extrem de pretentioase si sensibile, trebuie sa respectam cateva reguli de ingrijire, arata gradinamea.ro.

1. Nu udati din abundenta!

Daca orhideea se usuca in ghiveci vazand cu ochii, cea mai frecventa cauza este aceea a udatului in exces. Aceasta floare tropicala are nevoie relativ putina apa. Necesarul de apa este diferit de la o specie la alta, insa pentru majoritatea este suficient daca pe parcursul zilelor de vara este udata de maxim 2 ori pe saptamana.  Acestor plante nu le place daca in farfuriuta ghiveciului ramane apa, de aceea indicat este ca aceasta sa fie aruncata dupa fiecare udare.

2. Curentul si aerul conditionat dauneaza

Indiferent ca orhideei ii merge bine intr-un loc cu mult sau mai putin soare, aceasta nu trebuie sa se afle undeva unde este curent, unde bate vantul sau sa nu fie pozitionata in directia aerului conditionat.

3. Locul potrivit

Locurile ideale pentru aceste plante sunt acelea unde nu bate direct soarele, insa nu este nici prea multa umbra. Totusi acest aspect tine si de fiecare specie in parte. Este foarte important sa respectam toate indicatiile pentru ingrijire atunci cand achizitionam o orhidee. In general este valabil faptul ca aceste flori iubesc lumina, insa acestea nu trebuie sa se afle in bataia soarelui de la pranz.

4. Apa prea rece si calcaroasa

Un aspect esential pentru ingrijirea orhideelor este udatul. Apa ar trebui sa fie la temperatura camerei. In cel mai rau caz, daca exista o diferenta mare dintre temperatura din incaperea in care se afla si apa, acestea pot muri.
Prea mult calcar incetineste procesul de crestere, de aceea ideala ar fi apa de ploaie. In tot cazul, aceasta trebuie sa fie neaparat curata.

Sursa: http://www.gradinamea.ro/Ce_trebuie_sa_stim_despre_ingrijirea_orhideelorA_8978_543_1.html

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>