Published On: joi, dec. 8th, 2011

Colaborare intre filialele ANAT din Romania si Republica Moldova pentru promovarea turismului

ANAT Moldova doreste sa se reorienteze catre România atât in achizitionarea unor destinatii turistice exotice, cât si a celor de baza, a declarat presedintele ANAT Republica Moldova, Sevastian Botnari.
Consiliul Director al ANAT va incheia, joi, un protocol de colaborare pentru promovarea turismului cu asociatia omonima din Republica Moldova, cu prilejul ultimei sedinte din anul 2011.

Potrivit unui comunicat al ANAT România, protocolul va consacra actiuni comune ale celor doua asociatii de profil, in sensul promovarii conjugate a turismului din ambele tari. „Ne dorim ca acest prim pas in colaborarea strânsa care incepe astazi sa fie unul istoric si sa nasca o colaborare fructuoasa intre asociatiile din cele doua tari. Republica Moldova poate fi un important exportator de servicii pentru piata turistica din România si este greu de crezut ca in lipsa unei cooperari interstatale aceste servicii pot progresa. ANAT Moldova doreste sa se reorienteze catre România atât in achizitionarea unor destinatii exotice, cât si a celor de baza. Printr-o colaborare strânsa ne dorim sa faurim impreuna o piata puternica, in continua dezvoltare”, a declarat presedintele ANAT Republica Moldova, Sevastian Botnari.

La rândul sau, presedintele ANAT România, Corina Martin, a afirmat ca se doreste intarirea eforturilor in directia unor strategii cât mai bune pentru promovarea imaginii turistice a celor doua tari, la scara internationala, dar si pentru consolidarea circulatiei turistice. „Ne dorim in primul rând sa impartasim fiecare din experienta dobândita si sa ne intarim eforturile in directia unor strategii cât mai bune pentru promovarea imaginii turistice a tarilor noastre la scara internationala si pentru consolidarea circulatiei turistice intre cele doua tari, prin participarea cu expertiza proprie fiecarei asociatii. Suntem onorati sa semnam astazi parteneriatul cu fratii si prietenii nostri din Moldova si sa stabilim primele campanii si oferte speciale ale anului 2012 impreuna”, a spus Corina Martin.

Consiliul Director al ANAT va mai lua in dezbatere si alte teme, printre care propunerile ANAT privind modificarea legislatiei cu privire la activitatea touroperatorilor si agentiilor de turism, in sensul cresterii protectiei turistilor si asigurarii unui mediu de afaceri concurential corect pe piata de profil, calendarul de târguri ANAT pentru 2012, precum si strategia privind activitatea ANAT pentru anul viitor.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>