Published On: mar, dec. 6th, 2011

Topul celor mai vizitate tari de sarbatori

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi si multi romani vor alege sa isi petreaca ajunul Craciunului sau noaptea dintre ani peste hotare. Portalul Explorra.com a realizat un top al tarilor care se bucura de cei mai multi turisti, precum si al atractiilor pe care le ofera acestea.

Pe primul loc se situeaza Franta, care gazduieste aproape 77 de milioane de turisti de-a lungul intregului an. De sarbatori, majoritatea vizitatorilor se indreapta catre statiunile de ski din Alpi, precum Val d’Isère si Les Trois Vallées. Cea din urma este si cea mai mare statiune de ski din lume, cu partii a caror lungime totala ajunge la aproape 600 de kilometri, potrivit explorra.com.

Locul doi este revendicat de Statele Unite. In fiecare an, sute de mii de oameni isi petrec Revelionul in mijlocul orasului New York, in Times Sqare. Celebrarea trecerii dintre ani in inima metropolei dateaza de la inceputul secolului. In 1907, Revelionul a fost sarbatorit pentru prima data cu un foc de artificii, iar o minge uriasa a fost amplasata in varful cladirii Waterford Crystal. Traditia s-a mentinut pana astazi.

Iubitorii de soare pot alege sa viziteze Spania pe timpul iernii, gratie climei mai blande. Turistii isi pot petrece diminetile in statiuni mediteraneene precum Benidorm, iar seara pot schia pe partiile din muntii Sierra Nevada.

Numarul celor care viziteaza China a crescut de la an la an, iar tara cu peste un miliard de locuitori a ajuns pe locul patru in topul destinatiilor preferate de turisti. China este destinatia ideala pentru cei care isi doresc sabatori exotice si iesite din comun. Vizitatorii se pot bronza pe insula sudica Hainan, pot practica sporturi de iarna in statiuni precum Zabuli sau Nanshan si pot merge la celebrul festival al sculpturilor de gheata din orasul Harbin.

Sursa:realitatea.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>