Published On: lun, mai 7th, 2012

Un tanar microbiolog american a decedat in urma contaminarii cu o bacterie pe care o cerceta

Cercetarile asupra unei bacterii s-au incheiat tragic pentru un tanar microbiolog american de 25 de ani, care a decedat in mai puţin de 24 de ore in urma contaminarii cu bacteria pe care o studia in laboratorul sau, potrivit ScienceNOW.

Laboratorul a fost inchis pe durata anchetei declanşate de o echipa de experţi din cadrul poliţiei, in timp ce intreaga echipa de oameni de ştiinţa care lucra cu acesta este ţinuta in prezent sub observaţie medicala.
Richard Din, de la Centrul medical pentru veterani (Veterans Affairs (VA) Medical Center) din San Francisco, California, a decedat la 28 aprilie, din cauza unei infecţii meningococice, insa despre moartea s-a aflat abia la sfarşitul saptamanii trecute.
In seara dinaintea morţii, el s-a simţit foarte rau, avand dureri puternice de cap şi stari de greaţa, iar catre dimineaţa starea sa de sanatate s-a deteriorat. Prietenii l-au dus la spital, unde a decedat la nici 17 ore de la debutul primelor simptome ale bolii.
Şeful Departamentului de boli infecţioase de la centrul amintit, Harry Lampiris, a indicat ca acesta se ocupa de cercetarea Neisseria meningitidis – o bacterie care cauzeaza anual in SUA aproximativ o mie de cazuri de meningita şi ucide aproximativ 75 de persoane pe an.

Singura cale de salvare in astfel de cazuri este administrarea unui antibiotic imediat dupa primele simptome ale infecţiei. Vaccinuri impotriva mai multor tulpini ale acestei bacterii au fost create inca in anii 1960 ai secolului trecut, insa nu exista inca un vaccin impotriva tulpinei B, cu care lucra Din. Dezvoltarea unui astfel de vaccin era obiectivul final al cercetarii de care se ocupa el, a indicat Harry Lampiris, care nu işi explica faptul cum de acesta a putut sa se infecteze in condiţiile in care au fost respectate toate masurile de precauţie, iar in laborator nu au fost pana acum descoperite urme de contaminare cu bacteria amintita, defecte ale echipamentelor sau probleme la costumele de protecţie.
Nu cu mult timp in urma, in SUA au fost descoperite mai multe bacterii rezistente la antibioticele cunoscute la ora actuala. Desprea acestea comunitatea ştiinţifica credea ca au disparut 4 milioane de ani in urma.

 

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>