Published On: lun, oct. 10th, 2016

VIA SOUND – Turneul Corului SOUND in Ungaria

Corul SOUND din Bucureşti va efectua un turneu în Ungaria unde va prezenta mai multe spectacole, abordând un repertoriu care cuprinde mai ales muzică corală românească. Corul SOUND a luat fiinţă în anul 1994, ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, având în componenţa sa studenţi şi absolvenţi din diverse facultăţi bucureştene. Repertoriul abordat este creat pentru a atrage un public cât mai larg şi se structurează pe lucrări din patrimoniul românesc şi universal, parcurgând marile epoci creatoare, de la muzică medievală, la creaţii contemporane, dar şi lucrări din zona divertismentului muzical.

Proiectul VIA SOUND – Vizibilitate Internațională și Acces la cultura românească cu corul SOUND – proiect cultural finanțat de Institutului Cultural Român (ICR) prin programul CentenArt – își propune promovarea culturii și creației românești prin organizarea unei serii de 4 concerte de muzică corală românească (tradițională și contemporană). Corul va susţine primul concert la Jula/Gyula marţi, 11 octombrie orele 18.00 la Catedrala Sfântul Nicolae.
Repertoriul ales pentru construirea întregului spectacol aminteşte de traseul iniţiatic al principalelor momente ale Vieții, elemente care au inspirat creațiile folclorice din cele mai vechi timpuri.
Spectacolul va întruchipa muzical și corporal – într-o manieră artistică specifică interpretării corale – emoția și spiritul fiecărui mare moment al Vieții. Trăiri puternice ca bucuria, tristețea, melancolia, dorul doinit și dragostea, rugăciunea în momentele de cumpănă, bocetul când ai pierdut pe cineva drag, recunoștința pentru binecuvântările vieții, toate sunt oglindite prin prelucrări complexe de divertisment, dans și satiră ale folclorul autentic, dar și cu lucrări religioase românești.

Din 1994, corul este condus de dirijorul Voicu Popescu, iar din 1995 începe activitatea artistică a grupului (recitaluri, participări la diferite emisiuni de radio şi televiziune, festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale).
În palmaresul său, SOUND-ul a adunat numeroase deplasări în străinătate, însemnând participări la festivaluri, concursuri şi turnee artistice sau umanitare. Concursurile internaţionale i-au adus trei medalii de aur, două de argint, premii întâi şi premii ale publicului sau premiu pentru cel mai bun dirijor al festivalului. In 2010, corul cucereşte Marele Premiu al Festivalului de Muzică Corală de la Ohrid, Macedonia.

Voicu Popescu s-a născut în Bucureşti, pe 22 februarie 1952. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie-Muzicologie, secţia Pedagogie, Compoziţie, Muzicologie, promoţia 1975. Şi-a început activitatea corală ca membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal” sub bagheta Maestrului Marin Constantin, iar, ulterior, a colaborat cu acesta în calitate de dirijor secund si director artistic. Între 2011 si 2014 a condus si Corul Naţional de Cameră „Madrigal”, iar, in prezent, dirijeaza Corul de Copii Radio si Corul SOUND.

Spectacolul Corului SOUND
Dirijor: Voicu Popescu

Loc: Jula/Gyula
– 11 octombrie Catedrala Sfântul Nicolae orele 18.00

Concepție artistică: Dana Vlaicu și Mioara Radu
Costume realizate de La Blouse Roumaine
INTRAREA LIBERA14581476_10154123235751859_3918457971510146167_n

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>